-
Kissan virikkeellistäminen
•
Näin aktivoit lemmikkiäsi turvallisesti Kissat ovat älykkäitä, uteliaita ja aktiivisia eläimiä. Ne tarvitsevat päivittäin mielekästä tekemistä sekä fyysisesti että henkisesti. Virikkeellistäminen ei ole vain mukavaa lisätekemistä, vaan olennainen osa vastuullista kissanhoitoa. Miksi virikkeellistää kissaa? Virikkeet rikastuttavat kissan arkea ja tukevat sekä kehon että mielen hyvinvointia. Virikkeellistäminen tarkoittaa sellaisten aktiviteettien tarjoamista, jotka tukevat kissan lajityypillistä…
-
Kissavastuun kannanotto: Kissan arvolla on väliä
•
Kissojen ulkoilua koskevassa keskustelussa keskitytään usein kissan aiheuttamiin haittoihin ja koko keskustelu käydäänkin siitä näkökulmasta käsin. Nämäkin ovat toki tärkeitä asioita, mutta samalla saatetaan unohtaa toinen tärkeä seikka, joka on kissojen oma turvallisuus. Koemme suureksi ongelmaksi, että kissojen ulkoilusta ylipäätään tarvitsee keskustella ja että se herättää valtavasti tunteita. Kissan asettaminen vaaroille alttiiksi on normalisoitua,…
-
Kansalaisaloitteen alku
•
Eläimet ovat olleet aina sydäntäni lähellä. Siksi ei ole ihme, että jo vuosien ajan olen käynyt keskustelua kissoista ja niiden omistajien vastuusta. Liian usein olen nähnyt auton alle jääneitä kissoja, eksyneitä ja nälkiintyneitä yksilöitä, jotka eivät koskaan löydä tietään takaisin kotiin. Olen kuunnellut ihmisiä, jotka valittavat pihoillaan tuhoja tekevistä kissoista ja ratkaisevat ongelman tavalla,…
-
Miksi maatalon tytöstä tuli sisäkissojen omistaja?
•
Sain ensimmäisen kissani jo alle kouluikäisenä. Annoin hänen nimekseen Tuhka, koska hän oli väriltään tuhkanharmaa. Oli ihanaa, kun oli ikioma lemmikki. Maatilallamme Tuhka kuin myös siskojeni kissat saivat tulla ja mennä niin kuin itse halusivat. Tuhkan elämä jäi valitettavasti melko lyhyeksi. Eräänä päivänä hän löytyi perunakellarista kuolleena. Näky omasta rakkaasta Tuhkastani makaamassa perunoiden päällä…
-
Joka ei tunne historiaa, on tuomittu toistamaan sitä
•
Isäni eli lapsuuttaan 40-luvulla. Hän kertoi minulle, että pelkäsi koulumatkoillaan koiralaumoja. Tuolloin oli tavallista päästää koira ulko-ovesta vapaasti ulkoilemaan. Yksinään ne olivat usein kilttejä ja antoivat silittää, mutta laumassa ne olivat pelottavia ja saattoivat olla vihaisia, jopa hyökätä kimppuun. Koirat myös lisääntyivät vapaasti. Parittelevia, toisiinsa lukkiutuneita koiria näki usein ja pentuja ilmestyi milloin mistäkin.…